Brænder du inde med en god forretningside der kan revolutionere branchen? Mange af os er begyndt at lave hobbyer om til virksomhed, og iværksættertrangen i Danmark er særlig stor. Man skal derfor huske at sikre sin gode ide, så ingen andre kan stjæle den lige for næsen på en. Hvordan du gør det, kan du læse mere om her. 

Hvad er en god forretningside?

Der er faktisk ingen begrænsninger på hvor mange gode ideer der findes, men det kan være svært at finde ud af, om ens ide er god nok til at blive til en god forretning. Nogle gange har man de gode ideer på det forkerte tidspunkt, og inden verden er klar for din ide, så er der nogen andre der har fundet på det. Når du skal finde ud af, om du har en unik og god ide, skal du se om der allerede findes noget der ligner. Hvis det gør, skal du sikre dig at det du laver, ikke kan anses som plagiat. Hvis det ikke kan det, så kan du vurdere, om du kan lave det konkurrenten  lavet, bare bedre. Har du en ide der revolutionerer den branche du kigger på? Der vil løse et problem? Der gør noget nemmere? Det er også en god tide at tænke over, om ens ide fylder et hul i markedet. Hvis markedet er mættet med lignende løsninger eller prdukter, så nytter det ikke noget, at ideen er god, hvis der ikke bliver tilført noget nyt. Hvis din ide er det næste store, så skal du huske at sikre den.

Sikre din ide – registrer dit varemærke

For at sørge for at ingen kan stjæle din ide, skal du sikre dit varemærke. Det gør at du nemt kan bevise at det er din ide, der bliver kopieret, hvis nogen skulle finde på at plagiere dig. For at få en varemærkeregistrering, skal din ide være unik. En varemærkeregistrering er også nyttig for at investorer tager dig mere seriøst og som en forsikring mod plagiat. Derfor skal du sikre din ide ved at registrere dit varemærke.