Spar energi med hjælp fra en elektriker

I disse år taler vi meget om energirigtige løsninger, så vi kan passe godt på vores jordklode. En dygtig el installatør kan hjælpe dig med at spare meget energi i din bolig, da der efterhånden findes mange smarte løsninger såsom varmepumper, solvarmeanlæg og diverse intelligente systemer.

Udover den gode samvittighed, så kan du også spare rigtigt mange penge på dit energiregnskab. Udgiften til elektrikeren er derfor hurtigt tjent ind igen, da dine løbende energiudgifter er lavere, samt din bolig bliver mere værd, når den er energioptimeret.

Husk håndværkerfradraget

Udover de penge du sparer i energi, så kan der være endnu flere penge at spare. Man skal nemlig huske det meget omtalte håndværkerfradrag, som giver et skattefradrag på håndværksarbejde i hjemmet.

Politikerne har lavet reglerne om fradraget om mange gange, men de har lige besluttet at fradraget skal være permanent. Man kan bl.a. få fradrag til energiforbedrende arbejde i hjemmet, hvilket disse smarte el løsninger hører ind under.

Fradraget er på 15.000 kr. pr. voksne i husstanden, så hvis du bor sammen med din ægtefælle, har i altså et fradrag for 30.000 kr. om året. Hvis i er rigtigt smarte, så prøv at få lavet arbejdet henover december og januar, sådan at noget af arbejde faktureres i forskellige år. Så kan i også benytte jer af næste års fradrag, som er på yderligere 30.000 kr.

Planlægger man det rigtigt, så kan der altså være rigtigt mange penge at spare. Men tal med din elektriker om det, han er helt sikkert inde i reglerne om håndværkerfradrag og kan hjælpe dig med at planlægge arbejdet bedst muligt.

Brug din lokale elektriker

Et godt tip til at vælge en god elektriker, er at undersøge lokalområdet for elektrikere. Tal med venner og bekendte om deres erfaringer, på denne måde får du den mest ærlige mening. Det er straks sværere at læse anmeldelser på nettet, da de ofte er falske.

Samtidig er lokale elektrikere meget interesseret i de lokale kunder, da dette er en meget stor og vigtig del af deres forretning. For det første skal elektrikeren ikke køre så langt efter arbejdet, og for det andet så håber elektrikeren, at du vil anbefale ham til dine venner i lokalområdet.

Du får derfor ofte en fantastisk service, hvis du vælger den lokale elektriker. Det behøver selvfølgelig ikke være en elektriker fra din egen by, men bor du et sted mellem Hadsten og Hammel, så vælg en el installatør fra dette område.

Er du i tvivl om prisen er god nok, så kan du samtidig indhente 3 tilbud fra elektrikere på nettet. Der findes nemlig flere portaler, hvor man kan indhente 3 uforpligtende tilbud på et givent arbejde.

På denne måde får man et godt indblik i priserne, så man ikke kommer til at betale for meget. Skulle du få et bedre tilbud på nettet, så kan du vise dette tilbud til din lokale elektriker, så vil han sikkert gerne matche det. Dermed er det en ekstra sikring mod at betale for meget for arbejdet, og det tager kun 5 minutter at indhente disse uforpligtende tilbud på nettet.