Skal din næste maler være miljørigtig?

Her i Danmark går vi meget op i sunde og miljørigtige løsninger, hvorfor vi i stigende grad efterspørger disse løsninger og produkter. Nu er malerfirmaerne også begyndt at tilbyde miljørigtige løsninger, og det koster faktisk ikke meget mere end traditionel maling.

Ved miljørigtig maling benyttes de sundeste typer maling, hvor skadelige stoffer er holdt til et absolut minimum. Dermed belaster det vores planet meget mindre end ved traditionel maling, som ofte indeholder en masse miljøskadelige stoffer.

Det vigtigste argument for miljørigtigt maling er dog indeklimaet, da det er sundere at leve i en bolig, hvor der er malet med denne type maling. Maling vil altid afgive stoffer til rummet og det er ikke kun de første dage efter malingen. I takt med malingen bliver slidt, vil der forsat blive afgivet disse stoffer.

Hvor finder man en miljørigtig maler

Når du skal finde en miljørigtig maler, så kan du starte med at forhøre dig i lokalområdet. Ofte er der mange små malerfirmaer, og der kan være flere fordele i at vælge en lokal maler.

Man får oftest en bedre service ved en lokal maler, da en stor del af deres forretning er fra kunder i lokalområdet. De vil derfor gerne have dig til at anbefale dem til dine venner og bekendte i området, så de på denne måde får flere kunder.

Bor du f.eks. omkring Slagelse og Ringsted, så forhør dig om malerfirmaer i dette område. Der vil med sikkerhed være nogle af dine bekendte, som har benyttet en lokal maler, og som kan fortælle noget om kvaliteten på arbejdet.

Det store udbud af malerfirmaer gør også, at det er nemt at finde en miljørigtig maler. I takt med vi efterspørger sundere produkter, så er firmaerne blevet nødt til at matche denne efterspørgsel. Samtidig er mange malere glade for denne udvikling, da det også er sundere for dem selv at male med de miljørigtige produkter.

Hvordan er kvaliteten på miljørigtigt maling

Nogle vil måske tænke, at miljørigtig maling er dårligere end traditionel maling, da man ikke har de samme stoffer i. Dette er dog ikke tilfældet, og man kan få særdeles god og sund maling i dag.

Der findes nemlig en masse gode alternativer til de gamle og skadelige stoffer i maling, så man med nyere og sundere stoffer kan opnå det samme gode malerarbejde.

Dette har malerne efterhånden testet i en del år, og de er meget opmærksomme på at kvaliteten skal være ligeså god, som den var med de mere gammeldags typer maling.

Du kan derfor roligt vælge en miljørigtig løsning, da kvaliteten er mindst ligeså god som andre typer. Prismæssigt er det en smule dyrere, men den største udgift til malerarbejde er arbejdslønnen. Og arbejdslønnen er jo den samme, lige meget hvilken type maling, som der benyttes.

Det er derfor begrænset, hvor meget dyrere malingen bliver, når du benytter dig af sunde produkter. I stedet kan du fokusere på håndværkerfradraget, så du kan få et skattefradrag for malerarbejdet.

Politikerne har netop gjort denne ordning permanent, samtidig med de har åbnet op for flere typer arbejde skal være omfattet af ordningen. Spørg eventuelt din maler om dette, da han helt sikkert ved, hvilke typer malerarbejde, som giver skattefradrag.

Der kan også være store fordele ved at planlægge arbejdet optimalt, da skattefradraget bliver givet pr. kalenderår. Hvis du kan planlægge dit malerarbejde over 2 kalenderår, som f.eks. fra december til januar, så kan du spare rigtigt mange penge.