Sådan indretter du med planter

Planer i indretningen er tilbage, og manien for indendørs havearbejde har igen sneget sig ind i hjem i både ind- og udland.

Det er ikke bare halvfjerdserne vækkelse, der har bragt stueplanter ind i mode igen. Folk er ved at indse, hvor livsbekræftende det er, at være omgivet af naturen. Det er endda også omkostningseffektiv. Planter er mere overkommelige end afskårne blomster, og du kan holde dem i ved lige med blot lidt vand.

Når du blot har fået lidt grønne fingre, så vil det være nemt – og rigtig mange planter kræver næsten ikke noget arbejde. Folk tror, at det er virkelig svært at holde sine planter. At kunne holde en plante i live kommer også med en følelse af tilfredshed, som hvis man helt på eget hånden har klaret en vigtig opgave.

1

Næsten hele året kan du indføre planter i indretningen, udvalget i din blomsterhandel vil blot afvige fra årstid til årstid. Også måderne november, december og januar er måneder, hvor du kan begynde at benytte planter og andet grønt i indretningen.

Om vinteren når det er svært at få blomster, er det meget lettere at få dejlige planter. Planterne afgiver ikke samme lækre duft, men kan være rigtig dekorative i indretningen – og som mode antyder nu, er planter at foretrække over f.eks. farverige blomster. Går du ikke op i ”moden” indenfor boligindretning, så vil vi anbefale dig at benytte planter fra november til marts og blomster/afskåret blomster resten af året.

2

Disse magasin billeder af hvidkalkede vægge med en dinglende edderkop plante er ikke svært at opnå. Har du brug for Nor grønne fingre for at få det udseende.

Indretning med planter

Der er to måder at dekorere med planter. Du kan vælge en stor statement (f.eks. Durable Rubber plant) eller du kan vælge at placere mindre planter rundt omkring i din bolig.

Succulents, såsom strittende ”Haworthia” og Aloe Vera planter, bliver stadig mere populære – især på Instagram, hvor mere end 945.000 billeder er opført under #succulents – og de kommer i alle former og størrelser. En af grundende til denne popularitet er selvfølgelig, at planten er virkelig nemt at passe. Hvis du glemmer dem, er det sjældent en katastrofer.

#succulents

Den grundlæggende ”plante i potte” er ikke den eneste måde, hvorpå du kan indrette med planter. At arbejde med at planterne bliver en del af indretningen, giver ofte en bedre resultat end blot af adskille planterne og de resterende nipsting i hjemmet.