Sådan indretter du med farver

Selv om der er et utal af udsmykning stilarter og teknikker, når det kommer til farvevalg og indretning, der er ingen hårde og hurtige regler, det handler om, hvad du føler dig tryg ved, din vision for dit hjem og andre ”bløde” elementer. Nedenfor er et par nyttige interiør design tips og teknikker til dig at overveje, når du indretter med farver.

Hvad enten med maling eller tapet, så er der tre populære måder at udsmykke:

Farvede vægge og hvidt træ

En traditionel stil er, at anvende en farve til væggene og en hvid/hvidglans på træværk.

Visuelt er det et meget ren udseende, men det kan undertiden synes barske afhængigt af kontrasten mellem farverne. For at blødgøre kontrasten, kan man vælge et empatisk farve til loftet. Dette vil gøre kontrasten mere gradvis, og som et resultat vil rummet se overraskende rummelig ud.

1

Lyse vægge og mørkt træ

En fantastisk måde at skabe lys og rum er at bruge den letteste farve på den største overflade, såsom vægge, og en mørkere tone på træværk (f.eks. gulv og store træmøbler).

Dette fungerer godt, hvis du bruger en neutral ordning, og giver en mere “dekoreret” følelse. Du kan anvendelsen en mørk farve på fodpaneler, som ikke kun gør væggene synes lettere i modsætning, men det skaber også en stærk moderne æstetik, at alt ovenfor føler aflange og lettere i kontrast.

2 3

Én farve brugt på både træ og væg

Rent historisk har man set dette i mange perioder, hvor der er benyttet den samme farve på vægge såvel som træværk. Det er også blevet populært i moderne boliger, da det skaber et stærk og rent look.

Det genererer en følelse af ro i et rum, samt skaber overdrivelse af sin størrelse, da der ikke er nogen kontraster eller linje, som øjnene kan fokusere på. Dette gør således også denne teknik god til f.eks. indretning af små rum.

5 4

Fokus på at indrette med grønt

Ovenover fik du en ide omkring hvordan du indretter med farver, og hvilke muligheder du har i disse situationer. I dette afsnit vil vi sætte fokus på grøn, og hvordan du kan indrette med denne farve igennem fire forskellige farve kombinationer.

For et naturligt look: Mosgrøn og blød blå (nuancen minder om skov og himlen) er en fantastisk sammensætning. Når du er i tvivl, gå med naturfarver, da dårlig farvesammensætninger sjældent er at finde der.

For et beroligende look: En masse af kurbade bruger hav-skum grøn og chokolade brun – hvilket der er en rigtig god grund til. Prøv at male væggene chokolade og benyt hav skums grøn i dit badeværelse eller soveværelse, og mærk hvordan den beroligende stemning spreder sig i disse rum.

For et frisk look: For at skabe det friske look, gå efter at benytte Kelly grøn og sammensæt dette med andre hvide/lyse farver.

6