Sådan hyrer du den rigtige murer

Hvad gør jeg? Hvem skal jeg vælge? Og hvordan ved jeg, at det er det rigtige valg? Hvis du står i en situation, hvor du skal bruge en murer, men du er i tvivl om, hvilken fremgangsmåde du skal bruge, og hvem du skal vælge, så kan det virke uoverskueligt. Det behøver det dog ikke at være. Herunder kan du læse om, hvad en murer er, hvad han eller hun laver, og hvordan du gør, når du skal vælge en murer. Det vil uden tvivl være det hele værd, når først du har undersøgt dine muligheder, og du i sidste ende har taget det rigtige valg.

Hvad er en murer?

En murer er en person, der er udlært inden for håndværk. Han eller hun laver masser af forskellige ting, blandt andet bygningsarbejde, gulvlægning, opsætning af fliser og dækning af tag. Du skal tage fat i en murer, hvis du gerne vil have lavet en renovering eller en ombygning af din bolig, eller hvis du måske ønsker at få sat en ny væg op. Hvad du ønsker at få lavet, og hvilken måde du ønsker at få det lavet på, er selvfølgelig helt op til dig.

Hvis du er i tvivl om, om det er rigtigt at tage fat i en murer i forhold til det, du gerne vil have lavet, så skal du endeligt bare ringe til en. Han eller hun vil kun være interesseret i at hjælpe dig, og hvis de ikke kan gavne i forhold til det, du ønsker at få lavet, så kender de måske nogen, der kan. Det kan også være, at han eller hun er i samme firma som en tømrer eller lignende.

Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil hyre en murer?

Hvis du ønsker at hyre en murer, men du ikke helt ved, hvor du skal starte, så kommer der herunder en lille hjælp til, hvad du kan gøre, og hvilke ting der er vigtigst at have fokus på:

  • Du kan google forskellige firmaer og tag kontakt til dem, du synes bedst om
  • Spørg din omgangskreds, om de eventuelt kan anbefale et firma
  • Sammenlign priser på forskellige murere – og spørg dem, hvad grunden til deres priser er (hvis nogle er dyrere end andre). Husk også der er geografiske forskelle i prisen alt afhængig af om det eksempelvis er Viborg, Møldrup eller eksempelvis Århus/København.
  • Husk at der forskel på et overslag og et tilbud – et overslag er kun en cirkapris og et tilbud er den endelige pris, som han eller hun kan tilbyde dig
  • Sørg for at være så præcis i din udlægning af, hvad du gerne vil have lavet, så får du også mest ud af dit arbejde i sidste ende
  • Spørg gerne firmaet om, hvor længe det vil tage, og om der er risiko for, at det kan tage længere tid end forventet – så er du på den sikre side!
  • Afstem altid med personen, du hyrer, både når det kommer til det, du vil have lavet, og den pris I aftaler – sørg altid for, at I er enige, og der ikke er noget at være i tvivl om.