Så indretter du små rum

Det har altid været en udfordring at indrette små rum, men også en udfordring vi har stået overfor i Danmark i mange år. Der er studie lejlighederne i byer, der er byhusene og de gamle huse på landet. Der er nok huse med små rum, og formentlig en række af disse som ikke er blevet indrettet perfekte. Derfor har vi herunder sammensat en liste med X tips til at indrette små rum.

Tip 1: Gå efter de lyse farver. Selvom dette ofte er en kliche, som ikke skal benytte særlig ofte, så er det dog meget vigtigt i små rum. Med lyse farver giver du mere plads, i hvertfald på et psykologisk niveau. Overvej ligeså at benytte lyse farver på gulvet.

2

Tip 2: Placer et spejl overfor et vindue og lyste vil hoppe rundt i rummet, hvilket gør rummet mere luftigt. Jo større spejlet, jo bedre.

Tip 3: Brug den metallisk farve, hvor du har samme effekt som spejlet. Det giver mere rum, når lyset bliver reflekteret på denne måde.

c89d6a6159302bb42fcfcb016374c1c8

Tip 4: Brug flyvende hylder, da det giver mere plads til obevaringen, og får det hele til at se mindre sammenpresset ud. En overfyldt ”normal” hylde skaber hurtigt rod, som nemt kan fået rummet til at virke mindre.

Tip 5: Gør brug af dine hjørner. Ofte så overser vi hjørnerne fordi, vi ikke føler vi kan få noget brugbart ud af disse. I et lille rum, har vi dog ikke denne mulighed. Overvej f.eks. en hjørne hylde, en ekstra stol eller en sækkestol. Man kan sagtens skabe et hyggehjørne til boglæsning, selvom pladsen er begrænset.

corner-shleves1

Tip 6: ”Fake” de store vinduer. Installer din gardinstang et par centimeter under loftet i stedet for lige over vinduesrammen, hvilket vil trække øjet opad og gøre at vinduerne virker højere. Det samme trick kan benyttes i bredden for, at visuelt udvide et vinduet på denne måde. Her skal du blot hænge stængerne et par centimeter forbi siderne af ruderne.

Tip 7: Gardiner der farvemæssigt passer med væggene, skaber en ubrudt linje, hvilket gør et rum føles meget større.

Tip 8: Små møbler = mere plads. Dette giver både mening ift. øjet, men også hvordan rummet føles. Tynde sofaer, borde og stole, kan nemt skabe følelsen af plads contra de mere polstret udgaver.

Tip 9: Gå efter de gennemsigtige møbler når dette er muligt. F.eks. kan du få et sofabord/spisebord i glas eller gennemsigtigt akryl.

his-hers-officeTip 10: En nem måde at fraholde et lille værelse fra at bliver rodet er ved, at vælge møbler med plads til at gemme objekter – som f.eks. et sofabord med hylde under, en bænk med placeringer nedenunder, en skammel med en aftagelig top og tomme rum indeni. Bemærk, hvordan dette arbejde plads / spiseplads har smarte opbevaringsmuligheder tilknyttet.