Jordvarme og anlægning af en VVS’er

Hvis du har overvejet jordvarme, er der god grund til at holde fast i denne tanke. Denne type for opvarmning til dit hjem, er nemlig måden hvorpå du kan blive så miljøbevidst som overhovedet muligt. Men hvad er jordvarme overhovedet?

Jordvarme er, kort sagt, varme fra jorden som du kan trække ind i dit hus. Når der anlægges jordvarme, graves der et stykke jord op på din grund. Heri ligges der en slange med vand, der opvarmes af solen. Denne væske pumpes ind i hjemmets varmepumpe, der eksempelvis går til husets radiatorer. Det siger sig selv, at jo længere slangen er, jo mere kan man få ud af den. Der anvendes en smule elektricitet til at drive denne type anlæg. Men her får du omtrent tre gange igen, hvad du bruger. Inden du får installeret jordvarme er det vigtigt at tage stilling til typen af jord på din grund, såvel som græsplaneareal der ikke er skygget af solen. Hvis solen ikke kan belyse det areal slangen ligger på, kan slangen selvsagt ikke blive opvarmet.

Kan mit hus gøre brug af jordvarme?

Jordvarme er praktisk, billigt og effektivt – men er det alle boliger der kan få glæde af denne type for boligopvarmning? Vigtigst er her, at din bolig har et tilhørende græsareal der ikke er skygget af planter eller andet. Jordvarme skal nødvendigvis placeres på et græsareal, da der her er bedst mulighed for solen at trænge igennem. En VVS’er kan rådgive dig yderligere om placeringen af slangerne. Det er nemlig vigtigt, at ikke stå alene med anlægningen – og derfor skal der ringes til VVS assistance. Denne form for professionel anlægning af en VVS’er kan findes over hele Danmark; fra hovedstaden til Holbæk og Odsherred.

Vigtigt når der skal anlægges jordvarme er desuden at finde ud af hvorvidt dit hus er isoleret. Kun ved at have et velisoleret hus, kan det betale sig med jordvarme. Hvis ikke dette er tilfældet for dit hjem, er det nemlig sjældent tilstrækkeligt med varme der rent faktisk bliver inde i huset. Desuden, og af ovennævnte årsag, bliver projektet uundgåeligt en hel del dyrere, hvis dit hus ikke er velisoleret. Forhør dig derfor med en VVS’er, for at høre hvorvidt jordvarme overhovedet kan betale sig.

Hvorfor vælge jordvarme?

Men udover at være billigt og praktisk, er jordvarme en kæmpe bonus for miljøet. Ved at opvarme dit hjem på denne måde, kan du ende med at skære op til 50 % fra dit energiforbrug. Dette er naturligvis fantastisk for miljøet, og du får derved en god samvittighed i takt med at du sparer dine hårdtjente penge. Det er ekstremt vigtigt at passe på miljøet og mange er enige i, at dette er noget af det bedste du kan gøre. Ved at investere i jordvarme, eliminerer du nemlig en kæmpe del af energiforbruget, som din husstand bidrager med til jorden. Der er derfor mange gode grunde til at overveje jordvarme. Om det er miljøet eller besparelserne der trækker mest, er udelukkende op til dig.