Få malet dit sommerhus inden ferien

For mange mennesker er netop sommerhuset dét sted, hvor de allerbedst kan slappe af. Her får man et pusterum fra hverdagens stress og tanker og bekymringer fra jobbet. Vedligeholdelse og renovering kan i den grad være med til at stresse en yderligere. Måske skal dit sommerhus friskes op med en gang malerarbejde? Det er et stort projekt, og det kan være svært at overskue, hvor man skal begynde, og hvor man skal slutte.

Det er faktisk en rigtig god idé at få malerarbejdet gjort færdigt, inden sæsonen starter. Hvis du får dit sommerhus malet inden ferien, så kan du slappe fuldstændig af uden nogen bekymringer. Det eneste du skal bekymre dig om er, hvilken bog du skal læse næste gang, og hvad middagen skal stå på. Er dit sommerhus et udlejningshus, så kan huset faktisk udlejes i flere uger, når malerarbejdet er gjort færdig længe før udlejningen. Der er rigtig mange gode grunde til at male sommerhuset inden ferien starter.

Lad en professionel gøre malerarbejdet for dig

Når dit sommerhus skal males, er det en rigtig god idé at lade en fagperson udføre arbejdet. På den måde kan du selv slippe for besværet, og samtidig får du et pletfrit resultat, der kan holde i mange år. Når en professionel maler skal male dit sommerhus, så vurderer maleren, om træet er tørt nok til at male på. Ligeledes bliver alt gammelt og løst maling slebet af, så træet er rent og glat. Maleren vurderer også, om noget træ er råddent, og om det skal skiftes, inden det bliver malet. Det er i den grad en lettelse, når en fagperson kan finde frem til noget, der er i stykker eller skal udskiftes. Med professionelt malerarbejde bliver der brugt kvalitetsmaterialer, arbejdet bliver udført ordentligt, og huset kan stå flot i rigtig mange år.

Når sommerhuset alligevel skal males, kan man tænke over, om det skal have nyt liv. Måske har sommerhuset en farve, som var moderne for 20-30 år siden, og ikke passer specielt godt til moden i dag. Det kan være, at sommerhuset er malet klassisk rødt, men hvis det bliver malet sort, får det en helt anden fremtoning. Ved at det bliver piftet op med en anden farve, bliver det meget mere tidløst og elegant – og det lyder da ret godt, ikke?

Vind og vejr slider på sommerhusets maling

Rigtig mange sommerhuse er placeret tæt på vandet. Det er rart at bo tæt ved vand og strand, men desværre bliver malingen på facaden hurtigt slidt. Det er simpelthen vind og vejr, der slider malingen af, og derfor skal huset males oftere, end hvis det lå inde i landet. Det er derfor klart en god idé at finde en maler i området, der kan være behjælpelig med malerarbejdet. For eksempel på Langeland nær Svendborg og på Sydfyn findes rigtig mange sommerhuse, og de har brug for malere, da de ligger meget tæt på vandet. Ved at finde en lokal maler fra området, kan maleren let komme ud og se huset, tale med dig og forberede sig. Maleren kan også give god rådgivning til vedligeholdelse af træværket. På den måde bliver malerarbejdet udført ordentligt, og der kommer ingen misforståelse mellem dig og maleren.