Enhver kan være en handyman

”Åh nej, der er et løst trin på trappen. Jeg må hellere ringe til en tømrer.”, ”Æv, vandhanen drypper. Så skal vi have fat i VVS manden.” eller ”Jeg vil egentlig gerne have en lampe hængt op der. Ring til elektrikeren.”. Er disse sætninger eller noget lignende bekendte i dine ører? Så er det nok fordi du ikke ser dig selv som en handyman, der er vant til at gøre det selv. Men hvorfor egentlig ikke?

Det er slet ikke så farligt og besværligt at gøre tingene selv, når det kommer til håndværk. Så længe man ikke begynder på noget ulovligt, som at lave egne elinstallationer naturligvis. Så det skal være slut meda t ringe til far eller svigerfar, når man skal have hængt gardiner og lamper op. Aldrig mere skal du have andre til at samle et garderobeskab, for du har jo selv ti fingre (indtil videre) og evnerne til at gøre det. Det er blot at komme i gang.

Trail and error

Naturligvis kommer du til at begå fejl og ødelægger et eller andet. Det sker for enhver, selv for profferne. Måske var der lige den forkerte skrue, som egentlig ikke skulle sidde der. Eller måske borede man et hul det forkerte sted. Men pyt med det, det er alt sammen en læringsproces og det skal nok blive bedre med tiden. Hvis man lader sig slå ud af det første lille fejltrin, kan man lige så godt opgive livet med det samme. Hvis du holder tungen lige i munden og allierer dig med internettet, kan du faktisk finde ud af det meste.

Spørg Google

Der er med garanti ikke det gør-det-selv projekt i hjemmet, du ikke kan finde en udførlig guide til online. Om det er en YouTube video eller en skridt for skridt guide, med illustrationer, så er udvalget nærmest uendeligt. Så hvorfor skulle mange bruge mange tusind af sine surt optjente penge på en håndværker, når man kan gøre et selv og så oveni købet få en rigtig tilfredsstillende følelse ud af det. Det er med til at skabe overskud i en verden, hvor vi betaler os fra alt. Der er altid den løsning, hvor man bare kan smide nogle penge, hvorefter problemer forsvinder. Men det udvikler man sig jo ikke meget af.

vaerktoj

Hvor får jeg fat i grejet?

Det kræver naturligvis en del remedier og værktøj at blive en rigtig gør-det-selv mand, men man kan faktisk komme rigtigt langt, med ganske få redskaber. En god hammer, hobbykniv, et sæt skruetrækkere, svensknøgler, skævbider, fladtang, vaterpas, tommestok og en god slagboremaskine med tilhørende bor. Disse er ting enhver mand, ja og kvinde også, bør have liggende, for med disse værktøjer kan man klare de fleste mindre gør-det-selv opgaver i hjemmet. Til mere specielle opgaver kan det naturligvis blive nødvendigt med flere redskaber, men hvilken mand elsker ikke at tage i byggemarkedet og shoppe, som køresten i en tøjbutik. Tag evt. et kig forbi Bauhaus.dk og se hvad de har på lager. Det vil næsten med garanti få det til at krible i dine hænder efter at lave et gør-det-selv projekt.