Derfor skal du isolere med papiruld

Står du over for en renovering af hjemmet? I så fald er der mange ting at tage hensyn til. En af dem er isolering. Uden isolering vil vinden og kulden suse lige gennem vægge, gulv og loft, mens varmen vil fosse ud. Det medfølger, at huset, især i vintermånederne, vil være utroligt koldt at befinde sig i, medmindre man skruer fuldt op for varmen. Hvis man vil spare på varmeregningen, så er det altså essentiel, at man isolerer eller efterisolerer sit hjem. Når først den beslutning er truffet, så skal man efterfølgende beslutte, hvilket isoleringsmateriale man vil bruge. Der findes nemlig mange forskellige slags isoleringsmaterialer, som hver især har deres fordele og ulemper. Mange kender f.eks. til stenuld og glasuld, som fælles går under betegnelsen mineraluld. Knap så mange kender måske til papiruld, men det er et meget effektivt isoleringsmateriale, som man kan spare mange penge på at bruge.

Papiruld er et trygt og sundt valg

Papiruld er et genbrugsmateriale, som er lavet af genbrugsaviser. Aviserne består af cellulosefibre, der går ind og isolerer alle vegne. En af de store fordele ved papiruld er, at det nemt kommer ud i alle kroge og hjørner. Hvis det lægges rigtigt, skal man derfor ikke bekymre sig om huller i isoleringen. God isolering giver også et godt indeklima, hvilket er en anden god grund til at isolere med papiruld. Mangelfuld isolering kan nemlig i værste tilfælde være skyld i mug eller skimmelsvamp, og det er på ingen måder sundt at bo i. Dertil er papiruld også fugttransporterende, hvilket gør, at man heller ikke behøver at bekymre sig om fugtproblemer. Papiruld er altså et meget trygt og sundt valg.

En anden måde papiruld er et trygt valg på er, at det ikke kan brænde. Det skyldes, at det er imprægneret med brandhæmmende salte, som ved brand frigiver fugt. Disse salte forbliver upåvirket, så man skal ikke være bange for, at de ikke længere er brandhæmmende om nogle år.

Papiruld skåner miljøet

Hvis man går meget op i miljøet, så er papiruld også det helt rette valg. Generelt er isolering rigtig godt mod miljøet. Man udleder ikke så meget CO2, da man ikke skal bruge lige så meget energi på at opvarme huset. Papiruld er så yderligere endnu mere miljøvenligt end andre isoleringsmaterialer. I og med, at det laves af genbrugsaviser, så belastes miljøet nemlig betydeligt mindre ved produktionen af det. Med papiruld kan man derfor have god samvittighed, selvom der er dejligt varm i ens hjem.

Papiruld kan anvendes de fleste steder i huset. Bl.a. i lofter, hulmure og krybekældre. Det blæses ind fra flere huller i facaden, og så lægger det sig ellers der, hvor der ikke er isoleret, eller hvor den tidligere isolering er faldet sammen. Når først papirisoleringen er lagt, vil man kunne mærke en væsentlig forskel fra før. Nu behøver man ikke at gå rundt og fryse hele tiden eller have dårlig samvittighed over, at alle radiatorer kører for fuld varme. Hvis du vil gøre noget godt for miljøet, dit indeklima og varmeregningen, så er papirfuld kraftigt værd at overveje.