Danmark har EU-rekord i indbrud – sådan undgår du tyvene

Vidste du at Danmark er det land i hele EU, der har flest indbrud pr. indbygger? Det er en kedelig statistik at ligge nummer et på, men ikke desto mindre er det sådan landet ligger. Hvert år begås der mere end 32.000 indbrud i danske hjem, hvilket svarer til fem indbrud i timen hele året rundt. Hver tredje dansker har dermed oplevet at have ubudne gæster i deres bolig.

Årsagen er at vi her i landet ikke er gode nok til at sikre vores hjem mod indbrud. Vi stoler generelt på hinanden og vores medmennesker og har historisk ikke gået højt op i alarmer og låse. Det har givet landets indbrudstyve nemme vilkår for at udøve deres ubehagelige erhverv. Langsomt er dette ved at ændre sig, men faktisk er der meget man selv kan gøre udover at installere alarmer, videoovervågning og den slags, som mange ikke bryder sig om.

Få 17 nemme tips til hvordan du gør det for besværligt for indbrudstypen

Indbrud sker ofte, når man er væk fra boligen i længere tid ad gangen, som f.eks. når man er på ferie. I nedenstående infografik lavet af Bagger Låse & Alarm finder du 17 gode råd, som du nemt kan følge inden du forlader din bolig.

 

sikring-af-dit-hjem